הסיפור וקצת הסטוריה

הלחם שלי, לחם מחמצת טבעית ללא תוספת שמרים.

את הבצק אני לש בתשמומת לב, תוך התיחסות אישית לכל כיכר. כל כיכר נעשית בעבודת יד.


הבצק תופח בקצב שלו לאט לאט עד לתפיחה מלאה, או אז אני אופה את הלחם בתנור לחם על אבני שמוט. כמו פעם.


הסטוריה:

משפחת פת עלתה לארץ בשנת 1922 זאת הייתה משפחת אופים 9 אחים ואחיות והוריהם. סבי - אבא פת (אבא היה שמו הפרטי) היה אחד מהאחים.

המשפחה התישבה בחיפה, בנתה לעצמה בית בשכונת הדר בחיפה, ובקומת הקרקע של הבניין הקימה מאפייה. זאת הייתה מאפיית פת הראשונה -אותה ניהל סבי אבא פת (יתר אחיו התפזרו בארץ והקימו מאפיות בערים שונות (מאפיית פת בי"ם וקפה פת , מאפיית פת בר"ג) .

עם הצלחת המאפיה בחיפה החליט אבא פת להרחיב אותה וכך הקים את מאפיית פת בשדרות ההסתדרות בחיפה (1926-1956) זה הייתה מאפיה גדולה שהעסיקה כ 40 עובדים.

תעודה